הריבית עולה לרמה של 4.75% שנתי

הריבית עולה לרמה של 4.75% שנתי

בעוד 0.25%, וכך יעלה ל־4.75% לשנה. בנוסף, נחשפה תוכנית להעלאת ריבית הפריים (הריבית הבסיסית) לשיעור של 6.25% לשנה. זו העלאה העשירית ברציפות מאז אפריל 2022.


ההחלטה להעלות את שיעור הריבית נתקבעה בעקבות התחזיות לעליית האינפלציה והמחירים בקרב הציבור. בחודש אפריל, האינפלציה הגיעה לשיעור של 5% לשנה, ובנוסף נתוני המשק הישראלי מצביעים על חוזק כלכלי, עם שיעור אבטלה שירד ל־3.6%.


הציפיות לאינפלציה הגבוהות והמקורות החזקים של המשק גרמו לחשש ממצב בו יתגברו עוד עליות מחירים. על פי ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, הממשלה צריכה להתערער על ההחלטה להעלות את שיעור הריבית ולהתמודד באופן פעיל עם  
 

העלאת הריבית בפעם העשירית ברציפות עלולה להביא לצמיחה בצעדים פעולתיים מצד הממשלה על מנת להפחית את המחזור האינפלציוני ולשמר יציבות כלכלית. חברות התעשייה והמלאכה מבקשות מהממשלה לתמוך ביציבות המחירים על ידי הורדת המחירים במקרים כמו תעריפי הארנונה, החשמל והמים. 


יציבות המחירים תהיה צעד נכון בכדי לא להביא לקריסת העסקים הקטנים.

אבל הצד הנכון יותר יהיה בשחרור קרקעות לבנייה בכל מקום שאפשר בארץ ולא שום דרך קצרה אחרת כמו העלאת הריבית תעזור להורדת מחירי הדיור בישראל(דעה של אתר נדלני) 

נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר, טוען כי עליית הריבית המתמשכת משפיעה על המחיה והעשייה העסקית ומציע לממשלה לנקוט בצעדים פעילים כדי להפחית את העלויות המתמוסרות בידיה. תומר טוען כי ממשלת ישראל היא המונופול הדורסני ביותר, שגורמת ליוקר המחיה ויוקר עשיית עסקים לפי השוואה למדינות אחרות. לפיו, הממשלה צריכה לתרום למאמץ המשותף ולנקוט בצעדים יעילים כדי להוריד את רמות המחירים במשק על ידי הפחתת האינפלציה.


 

שתפו:

מודעות קשורות:

הכתבות האחרונות